CUINA

L’oli d’oliva cru
Cru es la manera més senzilla de disfrutar un oli d’oliva verge extra. L’oli afageix complexitat i profunditat als plats, i serveix per equilibrar l’acidesa o la salinitat de qualsevol menjar, com pot ser una vinagreta, uns tomates o unes anxoves. L’oli d’oliva cru afagit a qualsevol plat cuinat també ajuda a crear una textura més rica i unctuosa aumentant el sabor del menjar.

L’oli d’oliva a la planxa i a la paella
L’oli d’oliva per la planxa i la paella és un aliat de primera. Ajuda als sucres naturals dels nostres aliments que es caramel.litzin per pujar i millorar el gust del plat final.

L’oli d’oliva per fer salses
Quan fem salses, intentem aconseguir que complementin i harmonitzi el gust del menjar, no enmascarar-lo. L’oli d’oliva és el millor greix per la creació de qualsevol salsa tant si és freda o calenta.

Per fer salses fredes d’amanir, recordin que les bases acuoses i l’oli no es barregen. Per obtenir una bona emulsió comenci barrejant els ingredients amb la base acuosa, sigui vinagre, llimon o vi, i amb un barilla remanant mentres s’afageix l’oli poc a poc. Si es posa massa oli, l’emulsió es pot trencarL’oli d’oliva també preserva el color de salses fresques. Si tapa un pot de pesto amb una fina capa d’oli d’oliva, es mantindrà millor el color verd del pesto fresc.

Adobar amb oli d’oliva
L’oli d’oliva es idoni pels adobs perquè promou la penetració dels sabors per les pareds de les carns i verdures. Simplement afagim oli a les espècies que farem servir per adobar. Recobrim la nostra peça de carn o verdura amb el adob i deixem que descansi a la nevera entre uns 20 minuts i 2 hores abans de cuinar.

L’oli d’oliva a la pastisseria
L’oli d’oliva es fa servir molt per fer pa i per alguns pastissos. Te un gust molt més dominant que la mantega i afageix un component important als postres o al pa.

L’oli d’oliva afegit a la massa d’el pa a més de contribuir al gust del pa també hi forma una capa sobre el gluten de la farina fent que el pa sigui més tendre i pugi més a l’hora de fermentar.

Les coques i els bunyols també tradicionalment s’han fet sempre amb oli d’oliva. A més els cuiners de la nova generació desenvolupen postres cada vegades més inovadors amb l’oli d’oliva.